Herní resty! Mainstream edice

Jestli jste okem zabloudili do této rubriky, tak se vám dost pravděpodobně postaví vlasy hrůzou na hlavě. Já vím… já vím… já vím… Tyhle kousky bych měla mít již dávno dohraný, ale život tomu chtěl, že na ně dosud nebyl čas. Co s tím? No, nezblázním se. Udělala jsem si plán a všechny je dohraju!


Tato stránka obsahuje videohry, které budu hrát na PlayStationu. Pokud tě zajímá, co plánuji vyzkoušet na PC nebo Xbox, tak klikej dál :D.

Další hry, které hodlám v budoucnu hrát na PlayStationu:

STRUČNÝ SEZNAM HER

GreedFall

Nevyléčitelná nemoc ovládla celý svět. Lidem nezbývá moc naděje a lék stále chybí. Když ale onemocní i matka našeho hrdiny, vše se změní. Vydá se totiž na tajemný ostrov Teer Fradee s tím, že bez léku na zhoubnou nákazu živý neodejte. Ostrov je naneštěstí obydlen domorodými kmeny, které kolonisty nesnáší. Navíc za nimi stojí temná síla ostrova a nadpřirozené bytosti, což získání léku značně komplikuje.

GreedFall nabízí rozmanitý přístup k představeným úkolům. Rozmanité dialogy a rozhodnutí, která budou mít na vaši postavu menší či větší vliv. Vývojáři také slibují RPG systém, možnost vylepšování armoru a zbraní, kterých je ve hře údajně velké množství.

  • Hra vyšla: 2. 5. 2023
  • How long to beat:

The Forgotten City

Původně jeden z mnoha módů do Elder Scrolls V: Skyrim se stal natolik populární, že se z něj vývojáři rozhodli udělat samostatnou hru.

The Forgotten City je mysteriozní adventura pohrávající si s časem. Zasazená do zvláštního antického města, v kterém platí jedno základní pravidlo – spáchej zlo a celé město ucítí boží hněv. Vy, jako návštěvník, budete mít za úkol přijít na to, kdo je pro tamní město největší hrozbou a zároveň se snažit z místa uniknnout. K tomu budete potřebovat mluvit s lidmi, plnt pro ně úkoli a odhalovat tajemství. A jak to dopadne? Těžko říct, vybírat budete moci ze čtyř různých konců.

  • Hra vyšla: 28. 7. 2021
  • How long to beat: 5,5 hodin a 10,5 na 100 %

Call of Cthulhu

Údajná nehoda na panství malířky Sarah Hawkinsové povolá otce zesnulá pro vyřízení posledních záležitostí. Edward Pierce, válečný veterán, je tak nedobrovolně vtažen do temných tajemství, které se ukrývají nejen na ostrově Darkwater, ale hlavně pod ní.

Hororová detektivka Call of Cthulhu si bere pořádnou porci inspirace z Lovecraftových povídek a přivádí hráče na samý strop atmosferické temnoty. Příběh vyprávění z pohledu soukromého detektiva Edwarda je částečně otevřený a nabízí hned několik možností postupu. Adventurní prvky jsou krásně propojené s RPG a stealthem, díky čemuž gameplay nebaví a vydrží až do konce hry napínavý.

  • Hra vyšla: 30. 10. 2018
  • How long to beat: 8 hodin main story a 13 hodin na 100 %

Resident Evil Village

Resident Evil Village je přímým pokračováním Resident Evil 7: Biohazard. Po tragických událost z předchozího příběhu se Ethan snaží se svou rodinou začít úplně znovu. Společně s Miou se proto odstěhují do východní Evropy, kde se jim narodí dcera Rose. Vše se ale zhroutí ve chvíli, když jim do domu vpadne jednotka agentů a Miu zastřelí. Ethana následně naberou do auta a spolu s Rose chtějí převézt na neznámé místo. Uprostřed cesty však havarují a Ethan zůstává osamocen. Nezbývá mu nic jiného, než nalézt svou dceru a získat odpovědi na doposud nevyřčené otázky.

Resident Evil Village pokračuje ve výprávění z pohledu první osoby. Kromě typických zombie ve hře tentokrát potkáte i bestie podobné vlkodlaům, čarodějnicím nebo upírům. Novým prvkem je lootění nepřátel, kteří po smrti přinášejí důležité suroviny.

  • Hra vyšla: 7. 5. 2021
  • How long to beat: 9,5 hodin na main story a 25,5 hodin na 100 %

Dying Light

Smrtící epidemie udělala z části Turecka živé mrtvé s neutuchající touhou po lidském mase. Celá oblast se proto dostala do karantény a byla zastavěna vysokou zdí. Hrstka lidí, která výbuch epidemie přežila, nyní každý den bojuje o holý život a modlí se za záchranu. Stejně jako i my v podobě Kyla Crane.

Dying Light je akční hra z pohledu první osoby, která vám dá k dispozici neuvěřitelné množství chladných a palných zbraní. Co však tuto na první pohled obyčejnou zombie hru odděluje od ostatních? Parkour. Ten vám umožní obratný a rychlý pohyb, skákání po střechách či jiných vyvýšených místech. Těšit se rovněž můžete na klasické zombíky (Bitter, Viral, Gas a Tank) a speciální bestie v podobě Goon, Toad či Demonisher. Ta největší hrozba je však Volatiles, vylézá pouze v noci a je z ní nejlepší loot. Ve hře rovněž narazíte na lidské nepřátelé v podobě gangů.

  • Hra vyšla: 26. 1. 2015
  • How long to beat: 17,5 hodin main stream a přes 60 hodin na 100 %

Dying Light 2

Dying Light 2 se odehrává 20 let po událostech prvního dílu. Vir se doposud zastavit nepodařilo, co víc, zmutoval do podoby, kterou není možné nijak zastavit. Díky tomu se v posledních letech podařilo nemoci zlikvidovat 98 % pozemské populace. Zbytek přeživších zůstává schovaných v uzavřených městech a v jednom z nich se nachází i mladík Aiden Caldwell. Ten se vydává hledat svou ztracenou sestru Miu. Bohužel na své cestě narazí na mnoho problémů, výzev a úkolů, které mu hledání poměrně zkomplikují.

Dying Light 2 si drží vyprávění z pohledu první osoby. Otevřený svět je 4x větší než ten původní a nabízí až 7 km čtverečních k čistému průzkumu. I tentokrát hra staví primárně na parkouru, který je zde plynulejší a reálnější. Aiden má oproti svému předchůdci navíc k dispozici přitahovací hák a padák. Zatímco průchod prvním dílem byl zcela lineární, nyní budete čelit mnohým rozhodnutím. Ty pak dále ovlivní váš průchod hrou, vyobrazení města a podmínky v něm.

  • Hra vyšla: 4. 2. 2022
  • How long to beat: 24 hodin main story a víc jak 100 hodin na 100 %

Sifu

Sifu je typická beat ‚em up bojovka založená na náročném bojovém systému, který vyžaduje precizní manévrování a vybudování svalové paměti. Hra disponuje dohromady pěti kapitolami, které budete procházet znovu a znovu a znovu. Minimálně do té chvíle, než se naučíte veškeré mechaniky, zapamatujete si comba a sled nepřátel. Unikátně navržený je k tomu i umírání, kdy vám každá smrt přidá věk navíc. Díky tomu budete mít méně zdraví, ale z ato větší sílu úderů. Vaším úkolem pak buete dostast se do závěrečné mise v co možná nejlepší kondici a tím mít i možnost vícero pokusů.

  • Hra vyšla: 8. 2. 2022
  • How long to beat: 8,5 hodin main story a víc jak 20 hodin na 100 %